Twitter

Met de Twitter weblet kunt u een overzicht van recente tweets over een bepaald onderwerp tonen. U kunt aangeven hoeveel tweets er getoond moeten worden en hoe vaak deze ververst moeten worden.

 

Instellen van de basisgegevens: zoekopdracht, aantal tweets, taal, avatar en ververstijd.

Waxtrapp maakt gebruik van de "search query" functie van Twitter 1.1  API. Deze is eenvoudig te gebruiken maar heeft ook een paar bewust ingebouwde beperkingen, waarschijnlijk om doelbewuste feed hogging te voorkomen. Combinaties van hashtags en zoektermen zijn mogelijk maar aangezien Twitter niet bekend maakt welke features weggelaten worden, is het aan de redacteur om uit te zoeken welke combinaties het gewenste resultaat opleveren.


Instellingen


Voorbeeld resultaat van een twitter weblet met als zoekopdracht "#haiku"

Zoekopdracht

Bij 'zoekopdracht' kunt u aangeven op welke term gezocht dient te worden. U kunt hier een hash-tag invoeren (#haiku) of tweets zoeken die een bepaalde gebruiker (@gebruiker) vermelden.


Aantal tweets

Het aantal tweets geeft aan hoeveel Twitter berichten er in de website getoond moeten worden. Het maximale aantal is beperkt tot 15 stuks, maar soms worden er minder tweets getoond dan u heeft ingesteld. Tweets ouder dan 7 dagen zijn niet meer op te vragen bij Twitter, en zullen dan ook niet meer op uw website getoond worden.


Taal

Bij Taal kunt u kiezen tussen Nederlands en Engels.

Als u ervoor kiest om de afbeelding te tonen, zal de profile afbeelding van de Twitter gebruiker bij de tweet getoond worden.


Ververs frequentie

Bij de ververs frequentie kunt u aangeven hoe vaak de lijst met tweets bij Twitter opgevraagd moet worden. Standaard staat dit op eens per 5 minuten


Aan de rechterkant ziet u een voorbeeld van de Twitter weblet weergave in uw website.


Zodra u de instellingen wijzigt en op "Opslaan" klikt, zal er direct een nieuwe lijst met tweets bij Twitter worden opgevraagd. Omdat de verwerking daarvan een aantal seconden kan duren, kan het zijn dat u in de site nog een overzicht met de oude instellingen ziet. Drukt u na een paar seconden nog een keer op Opslaan dan is de nieuwe lijst met tweets ondertussen verwerkt en ziet u het resultaat van uw instellingen.


Meer feeds en sneller verversen met gratis Twitter account


Omdat Twitter vrij strikte regels hanteert over hoe vaak een lijst met tweets opgevraagd mag worden, zijn er een aantal beperkingen ingebouwd in de Twitter weblet. U kunt maximaal drie Twitter weblets op uw sites hebben die ieder eens per vijf minuten verversen. Plaatst u een vierde Twitter weblet, dan verschijnt er een waarschuwing in de InScreen editor van de Twitter weblet. De verversfrequentie van de vierde Twitter weblet wordt verhoogd naar eens per 60 minuten.


Als u geen eigen Twitter account heeft kunnen maar 3 feeds vaak verversen, de rest maar eens per uur.

 

Wilt u meer Twitter weblets plaatsen of wilt u dat ze vaker verversen, dan dient u zelf een Twitter developer account aan te maken. Een Twitter developer account is gratis. Hoe u de instellingen activeert op uw website staat uitgelegd in de Twitter pagina van de sitebeheerders handleiding.

Zodra u de account settings heeft ingevoerd, kunt u de ververs frequentie van de Twitter weblet verhogen (ververstijd verlagen). Het is dan zelfs mogelijk om elke minuut een lijst met tweets op te vragen.

 

Installeer uw gratis twitter account, dan kunt u veel meer feeds gebruiken en zeer actieve feeds ook vaker laten verversen, tot wel 1x per minuut.

 

Houd er wel rekening mee dat Twitter per developer account niet meer dan 180 requests per 15 minuten toestaat. Met twaalf Twitter weblets die elke minuut verversen heeft u die limiet bereikt.


Foutmeldingen

Het kan zijn dat Twitter een foutmelding teruggeeft als de limiet van het aantal requests is overschreden of als de instellingen niet kloppen. Een redacteur zal deze foutmelding te zien krijgen in de website en kan dan de instellingen aanpassen.


Bezoekers zien deze foutmeldingen niet, maar zien in plaats daarvan de laatste gelukte Twitter import.

Twitter bestaat uit een zeer groot aantal servers die tussen enkele seconden tot een minuut of 5 op elkaar achterlopen. Dit kan betekenen dat iemand die op een andere locatie in het land de feeds via een andere server aangeleverd krijgt, de tweets in een andere volgorde ontvangt. Hierdoor is het mogelijk dat er een andere relevantie én dus ook een ander resultaat getoond wordt.